De ce am ales sa merg la sala in fiecare zi

 photo photo-1434682881908-b43d0467b798_1.jpg Hei!

Astazi vreau sa va povestesc despre importanta si efectul exercitiului fizic fie el de orice tip si ce am invatat eu de cand am inceput sa merg la sala aproape zilnic.

Eu, dupa cum am mai mentionat si prin alte postari, sunt o persoana cam lenesa si am fost asa inca din perioada liceului. Zic din perioada liceului pentru ca inainte sa intru la liceu unde sportul a fost cam "facultativ" (chiuleam mereu din motive de "girl problems") obisnuiam sa fac foarte mult sport si cred ca am frecventat in proportie de 90% toate cursurile de la Palatul Copiilor (karate, judo, balet, dans modern, gimnastica, etc), iar in 5 -8 obisnuiam sa joc bachet si sa fac inot. Cu toate astea nu s-a lipit nimic de mine dupa liceu si am devenit un lenes si jumatate.

Asadar m-am ingasat, m-am lenevit iar cel mai mic efort fizic imi taie rasuflarea. Din pacate, sub pretextul ca nu am timp, exercitiul fizic nu a mai fost pe lista mea de prioritati si m-am concentrat pe alte lucruri. Acum insa observ din ce in ce mai tare ca pentru a avea o viata sanatoasa trebuie sa  fii   activ. Imi doresc sa pot sa particip la diverse activitati fara sa obosesc instantaneu.

Acestea fiind spuse meritele ii revin iubitului meu care m-a ajutat si m-a motivat sa incep. Cel mai greu pas pentru mine in momentul de fata a fost sa incep. Am vut nevoie de un sut in fund ca sa realizez ce este important pentru sanatatea si bunastarea mea.

Ce vreau sa mentionez este ca la munca am un program extrem de haotic si de obositor, ca orice om trebuie sa ma mai ingrijesc si de nevoile casei (curatenie, ordine, rufaraie, etc), cateva lucruri extra pe care vreau sa le fac pentru evolutia mea personala si profesionala si de asemenea, nu imi doresc nici sa renunt la blog si la canalul  de Youtube care desi imi fac foarte multa placere si ma ajuta sa keep sane  imi ocupa totusi o mare parte din timp. Deci program cu adevarat cred ca avem cu totii insa cu un efort minim cred ca putem sa facem o fereastra in el si pentru ceva care ne-ar putea ajuta sa fim cu adevarat fericiti.

Hai sa va zic si cateva motive pentru care am ales sa merg aproape in fiecare zi la sala:

| De aproape doua saptamani merg aproape zilnic la sala pentru o ora si jumatate si deja am inceput sa observ schimbari. Incep sa ma simt mai vioaie si mult mai activa, realizez ca trebuie sa fac o prioritate din asta asa ca nu ma mai gandesc ca imi e greu sa imi fac o gaurica in program pentru sala si incep sa ma motivez singura sa continui cu asta.

| Ma ajuta cu consumul de apa - desigur ca acivitatile sportive te fac sa transpiri si s bei mai multa apa, astfel ca nivelul de hidratare este mai bun si corpul functioneaza in parametri normali.

| Mananc mai putin si mai sanatos pentru a-mi face rutina de exercitii in conditii bune fara sa mi se faca rau din cauza mancarurilor consumate pe parcursul zilei

| Mananc mai putine dulciuri pentru ca nu mai am nevoie de factori externi care sa imi dea un sentiment fals de fericire (precum ciocolata). Sportul ma ajuta sa produc endorfine astfel ca nu mai simt nevoia de dulciuri.
| Nu mai am dureri de spate.


Asadar pe blog va incepe o noua serie de postari in care am sa va vorbesc despre progresul si evolutia mea in ceea ce priveste activitatile fizice si sper de asemenea, sa va ajut si sa va motivez si pe voi sa faceti asta alaturi de mine :)

xoxo, D

Comments

Post a Comment

Popular Posts