Maestra


De curad mi-am comandat de pe ELEFANT.RO cartea MAESTRA de L.S.Hilton si eram super entuziasmata sa o citesc. Daca ma urmariti de ceva vreme stiti ca imi plac foarte mult thriller-ele si crime fictions. Auzisem niste lucruri foarte bune despre aceast carte, titlul m-a entuziasmata foarte tare, iar cand am vazut coperta mi-am dorit sa o citesc. Am vrut sa o citesc in engleza pentru ca mi se pare ca pastreaza mult din mesajul original al cartii, insa pretul extrem de mare al unei copii m-a descurajat, iar eu nu sunt colectionara de carti ca sa merite cu adevarat sa imi iau o copie scumpa si apoi sa o tin in biblioteca. Asa ca m-am incumetat si am luat o varianta in romana de pe elefant.

Hai sa va povestesc pe scurt despre ce e vorba in caz ca nu stiti deja :)

Despre carte:

Judith Rashleigh lucreaza la o casa de licitatii din Londra pe timp de zi, iar pe timp de noapte cocheteaza cu jobul de animatoare intr-un club. O intamplare nefericita o face sa isi dea seama ca traieste intr-o lume a barbatilor si porneste intr-o vendetta dupa ce descopera un secret din lumea artei. Este o poveste despre putere si sexualitate. Mai multe detalii de atat nu va dau ca sa nu fac spoiler :)

Parerea mea: 

O sa va spun de la inceput faptul ca nu mi-a placut aceasta carte. Am fost atat de entuziasmata sa o citesc incat am fost foarte repede extrem de dezamagita. Aceasta carte nu mi-a transmis nimic, nu m-a facut sa tresar, nu m-a impresionat si nu am simtit absolut nimic atunci cand am citit-o. Nu este o carte grea. sirul narativ este usor de urmarit. Vocabularul este unul normal, nimic etilist. Cred ca cel mai rau lucru la o carte este sa nu imi transmita nimic. Exista diverse scene in carte in care sunt descrise situatii care ar trebui sa fie destul de socante insa din cauza faptului ca se exagereaza anumite lucruri iti dai seama din start cat de fake sunt si nu impresioneaza cu absolut nimic. Sunt evenimente in carte ce nu sunt sustinute cu informatii asadar intamplarile pot parea de-a dreptul fake. Mi se pare ca autorul a neglijat sa dea o parte din informatiile necesare si nu neaparat din dorinta de a face personajul principal mai misterios, ci pur si simplu pare ca le-a uitat. Sau si-a dorit sa faca cititorul sa creada ca ca protagonista nu stie ce face cand de fapt este o Maestra. Mi-am dat seama ca nu imi va placea dupa primele pagini, insa am continuat sa o citesc din simpolul motiv ca ma apucasem si nu imi doream sa o las necitita si am vrut sa ii mai dau o sansa. Se citeste foarte usor asa ca am terminat-o repede, insa nu am rezonat cu ea. Nici macar scenele de sex nu m-au impresionat si am citit my fair share of erotic literature. Also, sfarsitul  fost iarasi a big fat disppointment. Atat.

Voi ati citit cartea? Cum vi s-a parut? Ati citi-o? x Denisa

Comments

  1. Nu am citit aceasta carte, dar am si eu carti pe care abia asteptam sa le citesc, dar dupa cateva pagini am renuntat la ea.

    ReplyDelete
  2. Daa, eu am citit-o. Sincer, mi-a placut povestea, cumva mi-a placut si de Judith, m-am regasit in cateva pasaje. Ce nu mi-a placut: faptul ca actiunea a fost mult prea alerta, autoarea sare de la o scena la alta, fara sa dea prea multe explicatii. Se putea mult mai bine, dar totusi nu regret ca am citit-o, povestea are un potential imens :)
    Auzisem ca L. Hilton vrea sa scoata un al doilea volum, de aici si finalul... dubios :)
    Te pup, o zi faina!

    ReplyDelete
  3. N-am auzit de cartea asta si nu stiu ce sa zic, daca sa o citesc sau nu. Vad ca a fost o mare dezamagire pentru tine. Momentan mai am cateva carti din seria autorilor scandinavi pe care vreau sa le termin. Ecouri de dincolo de moarte si acum am inceput Printesa gheturilor. Te pup, o zi frumoasa! Elena from Life Makeup and Beauty.

    ReplyDelete
  4. Nu am citit-o , deobicei sunt destul de pretentioasa la carti si daca subiectul nu ma fascineaza de la inceput atunci nu o iau.

    ReplyDelete
  5. Ah, imi pare rau ca nu ti-a placut. Mie nu-mi plac thrillerele, nici cartile, nici filmele. Chiar am vazut ca maine (parca) au cei de la elefant o promotie misto la carti si ma gandeam ce sa-mi mai cumpar, nu am mai luat de ceva saptamani o carte de la ei, mostly because I spend all my money on make-up :))

    ReplyDelete
  6. Pff articolul acesta m-a dus de la entuziasm la tristete :)) la cum a inceput si cum povesteai ca erai entuziasmata am crezut ca a fost super. Dupa ce am citit cred ca pot aa zic ca mai bine ca nu ai mai dat si banuti mai multi pe varianta in engleza. Eu nu am auzit de ea, si cine stie daca mi se va pune pata pe ea intr-o zi poate o voi citi, desi nu ma tenteaza

    ReplyDelete
  7. Nu am citit-o. Stiu din proprie experiență cum e sa ai așteptări la o carte si apoi sa fii dezamagita. ��

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts