Cartea oglinzilor - parerea mea -


"Toti se inselasera, toti vazusera doar propriile obsesii dincolo de ferestrele prin care incercasera sa priveasca si care se dovedisera a fi niste oglinzi."



Heyo! Astazi revin cu parerea mea despre Cartea oglinzilor scrisa de Eugen Ovidiu Chirovici. De cand am postat pe instagram ca citesc aceasta carte multa lume m-a intrebat despre ea, asa ca with no further ado:

Pe scurt: Peter Katz este un agent literar renumit ce primeste o parte din manuscrisul lui Richard Flynn. Cartea lui Flynn este despre perioada lui la Princeton si relatia cu profesorul Joseph Wieder, un personaj controversat ce este ucis cu salbaticie, insa cazul nu este rezolvat nici 25 de ani mai tarziu.  Asadar Peter Katz, intrigat, porneste in rezolvarea cazului.

Parerea mea: Nu am sa ofer spoilere  Este o carte depre perceptia subiectiva a fiecarei persoane implicate. Cartea nu este my usual thriller cu detalii sangeroase, insa a fost o lectura placuta. Nu mi-a tinut atentia captivata 100% motiv pentru care mi-a luat ceva vreme sa o citesc. Este o lectura lenta, scrisa foarte bine insa eu am simtit lipsa factorului incitant. Mi-a placut totusi ca nu a fost previzibil finalul si ca autorul nu a pus prea mult accent pe relatiile amoroase dintre personajele principale. Ce este interesant la aceasta carte este faptul  ca te avanti din ce in ce mai tare in ea si iti sunt dezvaluite din ce in ce mai multe elemente, cam ca o ceapa pe care o decojesti :D. Si daca stau bine sa ma gandesc cartea nu este un thriller propriu-zis, ci mai mult o analiza psihologica a personajelor.

Un amanunt ce mi-a facut lectura incomoda a fost coperta foarte rigida a cartii. Este o carte hard cover aceasta de la editura RAO, insa de-a lungul lecturilor mele am intalnit si carti tot hard cover dar usor de manevrat. La aceasta mi-a fost greu sa tin cartea in mana intr-o pozitie comoda.

So that's about it :)

Voi ati citit-o? Cum vi s-a parut? Vreti sa o cititi? :D

xoxo, D

Comments

Popular Posts